Dialooggroep

Wat kan het je opleveren?

Loop je heel de dag te piekeren? Dan is dit de manier om hieraan te ontsnappen. De bedoeling is om je hart te zuiveren en te vertellen aan de anderen waar je mee worstelt of wat je graag kwijt wil, om je hart te luchten. Iedereen is vrij om iets of wat te vertellen of juist de stilte te nemen.

Heb je levensvragen die je bezighouden en zou je daar in een veilige en vertrouwde omgeving eens over willen praten dan kan dit op één van onze dialoogavonden.

Door zaken uit te spreken in een groepje (dialoog cirkel) of 'één-op-één' maak je een spurt met het verwerken van een aantal emoties waardoor je anders naar de wereld gaat kijken en daarmee gaat het piekeren over naar het actief iets doen. Wat uiteindelijk je leven verrijkt.

Je leert hier onder andere empatisch luisteren. Dit alles met de intentie dat je pas goed kunt luisteren naar iemand als je niet meteen je oordeel klaar hebt, welke ingegeven door eigen levenservaring. Je gaat minder vanuit je ratio en meer vanuit je gevoel zaken benaderen. Je treedt als het ware uit je hoofd naar je hart. Daar komt dan ook ons gezegde "Denken met het hart en voelen met je hersenen" uit voort.

Het kan je ook veel energie geven door de verbondenheid die je snel krijgt met de andere deelnemers en daardoor met een goed gevoel de dialoog avond verlaat.

Laat andere deelnemers in volle vrijheid hun eigen weg bewandelen, hun eigen plaats innemen en hun eigen deel waarnemen. U heeft allemaal waarheden nodig, want alle tezamen vormen zij het werkelijke spectrum als geheel; de volle waarheid...

Tot slot kan het een gezellige en unieke ervaring voor jou opleveren.

Voel je niet geremd om je aan te melden om een keer langs te komen

Je bent meer dan van hart welkom!   

 

Dialooggroep © 2007 HomeDialoogHoe? • ErvaringenArtikelenFAQsContactPrincipesLinks

DialoogavondenRoutebeschrijving

footer image footer image