Dialooggroep

main image

FAQs

Is dialoog is een waardevolle aanvulling op de aloude ‘discussie’?

Dialoog plaatst de dingen en de mensen naast elkaar, in plaats van tegenover elkaar. Het legt daarmee de basis voor betere communicatie, wederzijds vertrouwen en menselijk begrip voor het aanpakken van praktische en strategische onderwerpen.

Hiermee heeft het een directe link met het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf, de ander en het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap.

Dialoog brengt je verder dan je huidige gezichtsveld en begrip?

Dialoog is een manier voor vrije en creatieve verkenning van complexe en ook gevoelige onderwerpen. Een techniek voor een diepgaande manier van luisteren en het vrijelijk uitdragen van je eigen visie, zonder daarmee vast te lopen in oeverloze discussies.

Dialoog is een brug naar authentiek leiderschap?

Met dialoog ervaar je diepgaander contact met de mensen in je omgeving en het stelt je daardoor in staat leiderschap op authentieke en daarmee effectieve wijze in te vullen.

 

Wat brengt mij zo'n dialoogavond? Wat leer ik op een dialoogavond?

Het is op zo'n avond niet alleen een kwestie van leren  zoals je dat gewend bent van de meeste cursussen. Het is meer het ervaren van de avond, de omgang met andere mensen, de inzichten en dat wat het teweegbrengt bij je. Het ''echt"  luisteren naar altijd weer verrassende (levens)verhalen van anderen, omdat je bij ons 'leert' weer echt actief te luisteren. Tevens kun je zelf vrijuit praten, wat de één makkelijker afgaat dan de ander, maar door de rust die wij creëeren zien wij deelnemers over het algemeen meer vertellen dan dat zij in eerste instantie dachten. Dit geeft opluchting en raakt persoon vaak meer dan men van tevoren kan bedenken. Misschien wel het belangrijkste wat je hierdoor meekrijgt is een stuk persoonlijke groei. Zeker na deelname van een aantal avonden ontstaan inzichten die persoonlijke groei mogelijk maken en die je uiteraard zelf in gang zet en ook zelf helemaal regisseert.

 
Wat zijn de kosten van een dialoogavond? En moet dit voor meerdere avonden tegelijk?

De bijdrage die wij vragen voor een dialoogavond is € 7,50.  Dit wordt per avond bij aanvang betaald aan een van de facilitators. Er is geen deelname-verplichting. Je kunt per avond inschrijven.

Dialooggroep © 2007 HomeDialoogHoe? • ErvaringenArtikelenFAQsContactPrincipesLinks

DialoogavondenRoutebeschrijving

footer image footer image