Dialooggroep

Mensen komen in jouw leven om een bepaalde reden

Mensen komen in jouw leven om een bepaalde reden, Een seizoen of een heel leven. Als je weet om welke reden het is, weet jij wat jij voor die persoon kunt doen. Als iemand in jouw leven is om een reden, is het gewoonlijk omdat jij een behoefte hebt geuit. Zij zijn gekomen om jou te helpen door een moeilijkheid heen, jou te begeleiden met ondersteuning en je fysiek, emotioneel of spiritueel te helpen. Ze lijken door God gestuurd. Zij zijn er om een reden waarvan jij het nodig vindt dat ze er zijn. Dan, zonder dat jij iets verkeerd doet, of op zomaar een moment, zegt of doet deze persoon iets om de relatie te beëindigen. Soms gaan ze dood, soms lopen ze weg. Soms keren ze zich tegen jou en dwingen je tot een standpunt. Wat wij ons dan moeten realiseren, is dat aan onze behoefte is voldaan, onze wens is vervuld, hun werk is gedaan. Het gebed dat jij verzond is beantwoord en nu is het tijd om verder te gaan. 

Sommige mensen komen in je leven voor één seizoen, omdat het jouw beurt is om te delen, te groeien of te leren. Zij brengen jou een ervaring van vrede of ze brengen je aan het lachen. Ze kunnen je iets leren dat je nog nooit gedaan hebt. Zij geven je gewoonlijk een ongelooflijke hoeveelheid vreugde. Geloof het, het is echt, maar slechts voor een seizoen. 

Relaties voor de duur van je leven, leren je levenslessen, dingen waar je op kunt bouwen om zo een solide emotionele fundering te hebben. Het is jouw taak de lessen te accepteren. Hou van die persoon en stop wat je hebt geleerd in alle relaties en situaties van jouw verdere leven. Men zegt: 'Liefde is blind maar vriendschap is helderziend'.

 

Dialooggroep © 2007 HomeDialoogHoe? • ErvaringenArtikelenFAQsContactPrincipesLinks

DialoogavondenRoutebeschrijving

footer image footer image